Curaçao Home Rentals: onze ervaring helpt je verder!

Hoe het allemaal begon…

Birgitta en Michelle hadden, los van elkaar en zonder dat ze elkaar kenden, de keuze gemaakt een periode op Curaçao te gaan wonen. Een bewuste keuze met voor beiden een andere reden. Michelle heeft zich hier permanent gevestigd en Birgitta is inmiddels terug gekeerd naar Nederland, maar pendelt nog vaak op en neer. Beiden zijn helemaal verliefd op dit heerlijke tropische eiland. Het heerlijke buitenleven, het relaxte tempo en altijd mooi weer.
Tijdens haar periode van bezinning hier op Curaçao én vanuit haar eigen opgedane ervaringen ontdekte Birgitta dat er op Curaçao sterk behoefte is aan een andere aanpak in het begeleiden van mensen die hun woning willen verhuren en adviseren van mensen die vanuit Nederland op zoek zijn naar een woning op Curaçao voor langere tijd. Michelle herkende zich volledig in de ideeën van Birgitta en langzaamaan ontwikkelde het idee zich tot een serieus plan. “Aan de ene kant hebben we te maken met een groep mensen die graag op Curaçao willen wonen maar niet precies weten of ze er goed aan doen en hoe ze het aan moeten pakken. Aan de andere kant zijn er op Curaçao eigenaren van woningen die hun huis willen verhuren maar niet weten hoe of niet durven.”  Curaçao Home Rentals was geboren!

Curacao Home Rentals, uw makelaars Curaçao!

Michelle en Birgitta (r)

Eigen ervaringen, gedeelde frustraties

Het begon allemaal op Curaçao bij de Kleine Wereld waar Michelle en Birgitta elkaar leerden kennen. Ze kwamen al snel tot de ontdekking dat ze vergelijkbare ervaringen hadden met het vinden van een geschikte woning op Curaçao en de werkwijze van diverse makelaars.

Initiatiefnemer Birgitta: “Het begon allemaal met het verhuren van mijn woning in Nederland. Ik vond dit erg spannend. Betaalt de huurder de huur wel? En wat nou als ze er niet uit willen? Drie weken voor vertrek vond ik iemand met de perfecte aanpak.  En vanuit Nederland zocht ik de ideale woning voor ons verblijf op Curaçao, maar het lukte niet dat op afstand te regelen ondanks de wereld van de digitale media. Ik had mijn specificaties helder geformuleerd en voorgelegd aan een aantal makelaars. Dan vroeg ik om een woning voor mij en mijn 13 jarige dochter, in een veilige wijk, gemeubileerd, met hond, gunstig op de wind en dan kreeg ik een ongemeubileerde woning aangeboden, of op een resort waar geen honden mogen, of in een wijk waar je echt niet met een kind alleen wil zitten. Deze twee inzichten zijn voor mij de aanleiding geweest een nieuw concept in de markt te zetten.”

Mede oprichtster Michelle: “Ik vond het ook heel lastig goed voorgelicht te worden en correcte informatie boven tafel te krijgen. De foto’s geven vaak een vertekend beeld, dezelfde woningen worden veelal door diverse makelaars aangeboden, geen actueel aanbod, kortom ook ik heb een oriënterende vakantie geboekt om er zeker van te zijn dat wat ik wilde huren ook hetgeen was wat ik zocht. Dat moet volgens ons echt anders kunnen!
En dan dat verhaal van die makelaar, wel commissie vangen maar je een huis verhuren wat een paar weken later verkocht blijkt te zijn! En weg commissie maar geen andere woning…”

Birgitta: “Inderdaad dat was ook een bizar verhaal. Denk je een huis voor een jaar gehuurd te hebben, hoor je twee weken voor vertrek uit Nederland dat het verkocht is en dat je er met drie maanden weer uit moet. En de makelaar? Die had haar geld binnen en deed weinig, haar werk zat erop. Weg commissie en geen alternatieven! Nee zo willen wij niet werken.”

Bemiddelen met persoonlijke aandacht

Birgitta (42) en Michelle (29) besloten onder de naam Curaçao Home Rentals tussen huurders en verhuurders te bemiddelen. “Wij willen op een manier bemiddelen zoals het volgens ons hoort. Met veel persoonlijke aandacht voor huurder en verhuurder en of ze zakelijk goed bij elkaar passen. Want dat wordt in deze branche vaak gemist. Makelaars doen het verhuren ‘er even bij’ terwijl het eigenlijk een specialisme is. Wij willen mensen helpen de ideale huurder voor hun woning te vinden en de huurder helpen een optimale woonervaring op Curaçao te beleven. Een woning zegt heel vaak iets over jezelf, dus wij luisteren naar de wensen van zowel aanstaande huurder als verhuurder. Wij zoeken naar de unieke match tussen verhuurder, woning en huurder. Het moet ook zeker zakelijk goed voor elkaar zijn. Dat gaat op Curaçao allemaal nog wel eens wat te gemakkelijk zien we om ons heen. “Komt wel goed zeggen ze dan, maak je niet te druk”. Betrouwbaarheid is juist erg belangrijk. De huurder moet op tijd de huur kunnen betalen. En de verhuurder moet er op kunnen rekenen zonder rompslomp dat zijn woning in goede handen is. Dat vertrouwde gevoel moet van beide kanten komen en op papier zijn vastgelegd.”

Er komt meer bij kijken

Birgitta (owner)

Het is natuurlijk ook niet eenvoudig, om vanuit het verre Nederland je wensen voor een woning op Curaçao helder te hebben. Vooral ook omdat je levensstijl op Curaçao heel anders is dan je in Nederland gewend bent. Op Curaçao leef je bijvoorbeeld vooral buiten, in je tuin of op je balkon en zullen de meeste mensen alleen binnen komen om te slapen of te werken.

Je tijd op Curaçao moet natuurlijk een zorgeloze en bovenal mooie, onvergetelijke periode worden! Wij weten hoe belangrijk het is dat er voldoende tijd en aandacht besteed wordt aan het in kaart brengen van alle wensen, zowel bij huurder als verhuurder. Daarnaast begrijpen wij als geen ander wat er allemaal komt kijken bij een verhuizing naar Curaçao. Ook daar hebben wij aandacht voor.

Als je naar Curaçao verhuist heb je al zat om je druk over te maken. Laten wij dan de zorgen voor de woning wegnemen. Gewoon door vooraf goed af te stemmen wat je wel en niet belangrijk vindt aan een woning, aangevuld met de inzichten uit eigen ervaring. Ligt de woning gunstig ten opzichte van je werk? Pas je als nieuwe bewoner goed in de buurt? Zijn er in de straat voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen? Wil je opgaan tussen de locals of vind je het juist prettig om in een ‘Nederlandse’ wijk te wonen? Dat vinden wij als Curaçao Home Rentals belangrijk.
En daar stopt het niet, wij blijven als een van de weinige betrokken tot aan het einde van de huurperiode. Gedurende de gehele huurperiode zijn we beschikbaar voor actuele situaties en vragen. Dit om alles zorgeloos te laten verlopen tussen huurder en verhuurder. Want wij willen dat de huurperiode voor alle partijen een zorgeloze en bovenal mooie, onvergetelijke periode wordt!

Interview Antilliaans Dagblad

Lees hier ons interview in het Antilliaans Dagblad van 2 december 2015 waar we natuurlijk best een beetje trots op zijn.
Of klik op de link voor het volledige artikel: Artikel-Antilliaans-Dagblad.pdfArtikel AD

Anno 2018…

Aisha

Inmiddels is Curaçao Home Rentals een serieuze speler op de woningmarkt op Curaçao en met name onder de expats die vanuit Nederland voor langere tijd naar Curaçao gaan te wonen en werken. Michelle heeft een andere weg ingeslagen met een eigen avontuur buiten de landsgrenzen van Curaçao en Birgitta heeft de ondersteuning van meerdere lokale contactpersonen, waarbij Aisha een vast gezicht is geworden voor Curaçao Home Rentals op het tropische eiland!

 

Uitbreiding in 2019

Met trots kan ik jullie vertellen dat we ons team hebben uitgebreid! Mijn dochter komt ons team versterken, eerst vanuit Nederland en straks vanaf Curaçao. Ze kent de woningmarkt op Curaçao, heeft vele ervaringen meegekregen en op de achtergrond al een hoop werkzaamheden verricht. Jullie gaan vanaf nu dus ook veel van Laura horen!

Laura

 

 

 

 

 

 

 

 

Veranderingen in 2021 en daarna…

Aisha deed Curacao Home Rentals naast haar gewone baan en is inmiddels haar eigen avontuur gestart, jammer en begrijpelijk tegelijk want zo gaat dat. Laura is achter de schermen vanuit Nederland nog wel actief naast haar studie. Met het vertrek van Aisha hebben we de samenwerking gezocht met Woonkeuze Curacao, zij richten zich primair op de woningmarkt op Curacao en wij op onze doelgroep van huurders (expats) vanuit Nederland en proberen daar samen de unieke matches in te maken.