Skip to main content

Monumentaal appartement Willemstad

By 5 augustus 2019april 21st, 2022Geen categorie

Dit prachtige recent gerestaureerde monumentale pand ligt middenin het rustige deel van Otrobanda (met veel sociale controle), in een zijstraatje van de bekende Breedestraat. Het herenhuis oude stijl bestaat uit drie appartementen en kan zowel gemeubileerd als ongemeubileerd worden gehuurd.

Het betreft een bovenappartement, een tussenverdieping en begane grond. Alle drie appartementen beschikken naast de ruime woonkamer met keuken over één slaapkamer (airco) en badkamer (volledig vernieuwd). De muren zijn nog van origineel koraalsteen.

Het monumentale pand beschikt over een gezellig gezamenlijk binnentuintje.

Betaald parkeren in Breedestraat of onbetaald bij politiebureau (via enkele steegjes lopend bereikbaar). Voor de deur parkeren is niet mogelijk. Uitermate geschikt voor SEHOS personeel en/of huurder zonder auto.

 

– inclusief internetabonnement en tuinonderhoud
– exclusief w/e
– meerprijs gemeubileerd: Naf 200,- (€ 100,-)

Beschermd monumentaal pand, een stukje uit een artikel van Monuments of Curaçao:
“Gedeeltelijk aaneengebouwd pand met de nok loodrecht op de Schrijnwerkersstraat.

Twee bouwlagen met kap. Zadeldak gedekt met rode oudhollandse pannen. Aan beide zijden één dakkapel, met 19e-eeuws aandoend topveld op consoles.
Gevels: gepleisterde en geverfde gevels.
Voorzijde: lijstgevel met geprofileerde gootlijst. Boven deze lijst, ter afsluiting van het zadeldak, een tuitgevel met een eenvoudig geprofileerde 19e-eeuwse topbeëindiging. Centraal in de top een nagenoeg vierkant venster. Op 1e verdieping en begane grond drie assen. Op de 1e verdieping gevormd door drie staande vensters voorzien van houten shutterramen. Op de begane grond twee deuren met links daarvan één staand venster. Boven alle vensters en deuren eenvoudig geprofileerde driehoekige frontons.
Noordelijke zijgevel: Op de 1e verdieping een deur en een staand venster, voorzien van een houten shutterraam, met erboven een driehoekig fronton. Boven de deuropening een waterlijst.”

appartement huren curacao willemstad